19 C
Timișoara
joi 13 iunie 2024

Proiect SF pus la cale de liderii politici din Banat! Trenul cu propulsie de hidrogen care va lega Reșița de Timișoara

Primăria Reşiţa a primit avizul Ministerului Transporturilor şi a conducerii CFR Infrastructură pentru tren-tram-ul interjudeţean, care să conecteze Banatul montan de cel de câmpie, respectiv Reşiţa de Timişoara.

Într-o întâlnire pe care a avut-o în urmă cu câteva zile cu fostul ministru al Transporturilor Lucian Bode (actualmente numit la Interne), au fost stabilite amănuntele acestui proiect, care urmează să fie finanţat din fonduri europene.

Este un proiect prins în parteneriatul semnat pe 1 decembrie între Primăria Reşiţa, Primăria Timişoara şi consiliile judeţene Caraş-Severin şi Timiş, care va avea un nou partner, CFR Infrastructură.

„Am convenit să facem al treilea protocol la nivel naţional. Există un protocol la Cluj pentru metrou, la Braşov pentru tren metropolitan şi al treilea protocol la nivel naţional va fi făcut între CFR Infrastructură şi Primăria Reşiţa, care va gestiona realizarea modernizării căii ferate Reşiţa-Bocşa-Voiteni-Timişoara şi Timişoara-Voiteni-Moraviţa. Am convenit cu ministrul Transporturilor şi cu CFR să preluăm şi să realizăm noi studiul de fezabilitate inclusiv pentru calea ferată Timişoara-Voiteni-Moraviţa ca să ne legăm la TEN-T, o reţea europeană de transport pe cale ferată”, a declarat Ioan Popa, primarul Reşiţei.

Primarul Popa spune că proiectul presupune modernizarea căii ferate şi achiziţionarea de material rulant, varianta propusă fiind locomotive cu propulsie pe hidrogen.

Ioan Popa susţine că este primul proiect de acest gen din ţara noastră şi spune că acesta va fi un proiect pilot, urmând ca după implementarea lui să fie extins, pentru o mai bună legătură între judeţe.

Sursa: adevarul.ro

1 COMENTARIU

  1. […] Primăria Reşiţa a primit avizul Ministerului Transporturilor şi a conducerii CFR Infrastructură pentru tren-tram-ul interjudeţean, care să conecteze Banatul montan de cel de câmpie, respectiv Reşiţa de Timişoara. Într-o întâlnire pe care a avut-o în urmă cu câteva zile cu fostul ministru al Transporturilor Lucian Bode (actualmente numit la Interne), au fost stabilite amănuntele acestui proiect, care urmează să fie finanţat din fonduri europene, conform, banatulazi.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :