Proiect de amploare Lidl la Lugoj: se vor investi 20 de milioane de euro într-un depozit

291

Nu mai puţin de 20 de milioane de euro! Atât va investi retailerul german Lidl, care are în România 192 de magazine, între-un depozit de 4,5 hectare în judeţul Timiş, mai exact la Lugoj. Acesta va fi a patra unitate de acest gen a companiei.

De ce în Timiş, la Lugoj? „Ritmul rapid de extindere a companiei şi necesitatea aprovizionării zonei de Sud-Vest a României au impus dezvoltarea acestui proiect pentru care am ales serviciile unei firme româneşti, cu expertiză în construcţii de o asemenea anvergură,” a declarat Sergiu Fală, director naţional de expansiune şi servicii centrale, membru în consiliul de conducere Lidl România, pentru Ziarul Financiar. Potrivit aceleiaşi surse, depozitul va fi construit de firma Bog’Art.

Istoria Lidl începe în Germania în anii `30, odată cu înfiinţarea companiei Lidl & Schwarz, prin comercializarea de produse alimentare în regim en gros. Mai târziu, activităţile companiei sunt divizate prin dezvoltarea unui lanţ independent de magazine de tip discount sub denumirea de Lidl şi, respectiv, prin înfiinţarea supermarket-urilor şi a hipermarket-urilor Kaufland şi Handelshof.

Lidl dispune astăzi de magazine în mai toate ţările europene şi este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine de tip discount din Europa, precizează www.lidl.ro.

În România, Lidl are circa 4.000 de angajaţi în reţeaua de magazine, centrele regionale de distribuţie şi în sediul central.

Compania, parte a grupului german Lidl & Schwartz, este prezentă în 26 de ţări din Europa, cu peste 10.000 de magazine, peste 100 de centre logistice şi 170.000 de angajaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ