21.2 C
Timișoara
marți 16 aprilie 2024

Programul de distribuție gratuită a sacilor galbeni destinați colectării deșeurilor reciclabile – Zona 1 rural

A îmbunătăți gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM anunță distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje. Distribuția a început din data de 19 februarie 2024 și se va desfășura până la 2 mai 2024, conform graficului de mai jos.

Sacii galbeni sunt necesari pentru colectarea deșeurilor reciclabile* din:

  • Plastic – PET (suc, apă, bere), folie de plastic, pungi și ambalaje din plastic, ambalaje de la produse de îngrijire și curățenie (flacoane șampon, detergent) etc;
  • Metal – ambalaje și doze de aliminiu, conserve, capace metalice, tuburi de alimente, folie de metal, tetrapak (cutii de lapte, de tomate, sucuri) etc.;
  • Hârtie și carton – cutii de pizza curate, cofraje de ouă, ambalaje de hârtie și carton, maculatură (caiete, cărți, ziare, reviste) etc.
  • *ambalajele trebuie clătite (la nevoie), pliate, turtite, strivite (după caz) înainte de introducerea lor în saci. Ambalajele inscripționate cu logo-ul „Ambalaje cu garanție” pot fi returnate de utilizator în Sistemul de Garanție – Returnare.

O rolă conține 50 de saci galbeni. Această rolă este suficientă doi ani de zile la o frecvență de colectare de o dată la două săptămâni. În cazul în care aveți nevoie de saci galbeni suplimentari față de cei asigurați gratuit prin contract, aceștia se pot achiziționa contra cost la prețul actual de 29,75 lei (TVA inclus) / rolă de sac de la sediul operatorului RETIM – Str. Gheorghe Lazăr nr. 24 – clădirea „FRUCTUS PLAZA”, la casieria RETIM pe partea dinspre Kaufland.

Programul de distribuție pentru Zona 1 rural în perioada februarie – mai 2024 (UAT-urile sunt în ordine cronologică)

 

 

Alte subiecte :

Citește și :