Profesorii din Timiș care au dat lovitura prin programul Start Up Nation. Ce afaceri vor pune pe picioare

2958

Anul 2017 a adus programul de finanțare Start-up Nation, un program care a stârnit cel mai mare interes din ultimii ani pentru lumea fondurilor nerambursabile. Interesul s-a materializat și într-un număr de proiecte depuse record: 19.296, dintre care au primit finanțare aproximativ 8500 de proiecte.

Profesorii de la colegiul ,,Valeriu Braniște” din Lugoj Cut-Lupulescu Flavia, Lupulescu Larisa și Borlovan Ioan au aplicat în cadrul SUN 2017, cu proiecte scrise și gândite de ei, fără a beneficia de consultanță, bazându-se pe cunoștințele și experiențele personale, notează lugojonline.ro. Astfel, dascălii lugojeni au urmat pas cu pas etapele necesare înscrierii în program, au gândit și muncit împreună, iar rezultatele au fost pe măsură. Două dintre proiecte au primit finanțare în 2017, iar cel de al treilea este în așteptarea ediției 2018.

Astfel, ideile de afaceri ale dascălilor lugojeni s-au materializat în deschiderea unui laborator de cofetărie-patiserie cu produse BIO, fără amelioratori și conservanți, precum și în înființarea unei fabrici de sucuri naturale, presate la rece. Reușita în această competiție acerbă s-a bazat pe muncă în echipă, discuții constructive, seriozitate, folosirea bagajului de cunoștințe profesionale ale fiecăruia în folosul echipei, precum și dorința de a motiva elevii, prin puterea exemplului personal. Cei trei dascăli apreciază că se plasează pe o piață emergentă în această zonă și că, prin ideile lor de antreprenoriat au stabilit obiective clare, pe termen lung, care se vor împleti armonios pentru a avea succesul garantat.

LĂSAȚI UN MESAJ