Profesori timișeni în izolare, după o ședință la școală. Unul dintre participanți, depistat cu COVID-19

25745

Un bărbat care avea coronavirus dar a crezut că nu are decât o simplă răceală a participat la o ședință cu profesorii și restul angajaților unei școli dintr-un sat aflat în apropiere de Lugoj. După câteva zile, când bărbatul a văzut că nu îi scade febra și se simte din ce în ce mai rău, a sunat la salvare. Medicii i-au făcut testul pentru coronavirus, acesta ieșind pozitiv.

Este vorba despre bărbatul a cărui soție lucrează la piață și care a fost infectat cu Covid-19. Acesta lucra ca și personal auxiliar la Școala Gimnazială din Balinț, acolo unde a și avut loc ședința cu personalul. Pentru că bărbatul a fost confirmat ca fiind infectat, toți profesorii și restul angajaților școlii vor trebui să stea 14 zile în case.

DSP a deschis o anchetă epidemiologică pentru a stabili care dintre persoanele cu care bărbatul infectat a intrat în contact vor fi la rândul lor testate. Cert este că toate cadrele didactice nu își vor putea părăsi locuințele timp de 14 zile.

Surse apropiate cazului susțin că atât bărbatul infectat, cât și femeia care lucra în piață nu purtau măști de protecție sau mănuși, fiind de părere că întreaga situație cauzată de coronavirus este o manipulare.

Reacția conducerii școlii

Doamna director a școlii din Balinț, Mihaela Kristof, ne-a relatat că a avut o ședință cu personalul nedidactic, printre care se afla și bărbatul cu coronavirus, dar aceștia au fost chemați pe rând în aer liber, unde s-a respectat distanțarea și nu au avut contact direct cu acesta. Toti angajații purtau măști și mănuși, doar bărbatul infectat nu purta. DSP a transmis că nu e vorba de contaminare și nu e nevoie de carantinare sau izolare la domiciliu. S-a cerut să se facă dezinfecția în școală cu firma specializată, ceea ce s-a și făcut.
Sursa: lugojeanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ