Problema elicopterului SMURD, repusă pe tapet la Timişoara

269

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat sâmbătă, la Timișoara, că nu se poate pune la dispoziția fiecărui județ câte un elicopter medical, dar că toată lumea trebuie „să poată beneficia egal” de astfel de servicii.

„Este imposibil să se pună un elicopter în fiecare județ. Timișoara are unul (la Arad — n.r.) care este sub coordonarea Spitalului Județean de Urgență Timișoara. Nu permit nici fondurile și nici nu se consideră necesar în acest moment să ai foarte multe. Dar toată lumea trebuie să beneficieze egal de aceste servicii”, a spus Arafat.

Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în acest moment, trebuie să se ajungă la câte un elicopter pe regiune, după care să se facă analiza pe zona montană.

„Este un alt aspect la care ne uităm, problema căutării-salvării, trebuie elicoptere grele și care trebuie să intre în vizorul nostru. Gândirea noastră este pe regiune, pe plan național, și nu este doar pe plan local sau județean, dar toată lumea trebuie să beneficieze egal de aceste servicii”, a explicat Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ