Primul centru de vaccinare de tipul „drive-thru” se deschide sâmbătă la Deva

68

Primul centru de vaccinare de tipul ‘drive-thru’ – vaccinare direct din maşină se va deschide sâmbătă, în parcarea celui mai mare centru comercial din municipiul Deva, autorităţile estimând că în cadrul acestuia vor putea fi vaccinate zilnic aproximativ 500 de persoane, fără să mai fie nevoie de programare.

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a anunţat, marţi, că în cadrul centrului de vaccinare se va folosi serul Pfizer BioNTech, procedura urmând să se desfăşoare zilnic între orele 10,00 şi 19,00, cu posibilitatea de prelungire a programului, dacă va fi nevoie.

‘Vom începe vaccinarea din maşină, în sistemul drive-thru, sâmbătă, la ora 10,00, la centrul comercial de la intrarea în municipiul Deva. Va fi o acţiune unică, cel puţin la nivelul judeţului Hunedoara, dar, cu siguranţă, şi la nivel de ţară. Suntem organizaţi aşa cum trebuie, toate instituţiile statului, (…) pentru ca tot ceea ce înseamnă logistică pentru demararea acestei acţiuni să fie asigurată. Vor fi patru fluxuri de vaccinare şi ne aşteptăm să vaccinăm cel puţin 500 de persoane pe zi’, a declarat, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului.

Persoanele care doresc să se vaccineze pot veni la acest centru doar cu autoturismele, cu o capacitate maximă de cinci persoane, sau chiar cu taxiul ori alte mijloace de transport similare.

În zona de triaj va trebui prezentat un document de identitate şi se recomandă ca persoanele în cauză să aibă asupra lor chestionarul de triaj şi formularul de consimţământ completate. Ele sunt disponibile aici și aici.

Acestea pot fi descărcate accesând site-ul DSP Hunedoara. În situaţia în care aceste documente lipsesc, ele vor fi distribuite şi de către organizatori, iar vaccinarea se va face fără ca persoana să coboare din autoturism.

După vaccinare, se va face o monitorizare timp de 15 minute, interval de timp în care operatorii de la registratură vor tipări adeverinţele de vaccinare şi le vor duce direct la maşina celor care au primit serul. Pentru rapel, persoanele în drept vor primi, cu o zi sau două înainte, un SMS de notificare, procedura urmând să se desfăşoare în acelaşi loc.

LĂSAȚI UN MESAJ