UPDATE. Primul an în care sirenele libertății nu au sunat în Piața Victoriei. Explicaţiile autorităţilor VIDEO

126

Sirena din centrul Timișoarei s-a stricat! Este primul an în care nu s-a auzit sunetul libertății în Piața Victoriei, după 32 de ani de la Revoluția din 1989. Din primele informații, se pare că sirenele din centru au probleme tehnice.

Urmează ca reprezentanții Primăriei Timișoarei să explice de ce nu s-a auzit sunetul de sirenă în locul unde a fost rpclamată libertatea. În alte zone din oraș, cum a fi Piața Bălcescu sau Bulevardul Revoluției, sirenele au răsunat la prânz. De altfel, mai mulţi revoluţionari aflaţi în faţa clădirii Operei din Timişoara au rămas uimiţi şi dezamăgiţi când şi-au dat seama că sirenele din centru nu au sunat.

În fiecare an, în 20 decembrie, la ora 12:00, sirenele din tot orașul sunat pentru a rememora momentul în care Timișoara devenea primul oraș liber de comunism din România. De la balconul Operei Naționale se anunța ruperea de comunism.

UPDATE: „Ne exprimăm regretul cu privire la defecțiunea tehnică din cauza căreia sirena din zona centrală a orașului nu a sunat în acest an, conform programului. Sirena din centru a fost testată în această dimineață la ora 10:00 și era funcțională. La ora 12:00 au fost pornite toate cele 11 sirene din oraș, care au funcționat, cu excepția celei din Piața Victoria. Aceasta este una dintre cele mai vechi sirene, iar defecțiunea tehnică este în curs de remediere”, a transmis Primăria Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ