Amenajare peisagistică și mobilier urban de două milioane de lei, la MultipleXity

93

Primăria Timișoara a lansat, la finalul săptămânii trecute, o licitație pentru unele lucrări la viitorul centru cultural MultipleXity. Vobrim depsre serivicii de amenajare peisagistică și mobilier urban. Autoritățile pun la bătaie 2 milioane de lei pentru aceste lucrări conexe. Firmele de profil pot depune oferte până îîn 31 ianuarie 2022, la ora 15:00.

În septembrie, proiectul de realizare a centrului multicultural din Timișoara a primit ultimele aprobări de la aleșii locali. „Aprobarea DALI în cadrul ședinței de plen a Consiliului Local Timișoara reprezintă ultima etapă înaintea eliberării Autorizației de Construcție, realizării Proiectului Tehnic și demarării licitației pentru stabilirea constructorului viitorului Centru pentru Artă, Tehnologie și Experiment, MultipleXity, acesta fiind principala moștenire culturală, după încheierea anului în care orașul va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii. În cadrul acestei documentații a fost studiat un teren de peste 13.000 mp pe care se află 6 clădiri ce urmează să fie reconvertite, restaurate și puse în valoare fără a altera valoarea arhitecturală istorică a acestora. Documentația stabilește la nivel de detaliu transformările avute în vedere”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.

Clădirea ce adăpostea atelierele de reparații tramvaie este propusă să devină spațiul principal al centrului. Aceasta este compusă din trei zone. Prima va conține un spațiu pentru proiecții video – spațiu imersiv (un spațiu îngropat 6 m în pământ cu proiectoare și sunet de ultimă generație în care vizitatorul va avea senzația de imersiune în proiecție), un spațiu de expoziții și unul pentru laboratoarele tematice. O a doua zonă este pentru producție digitală și un mic studio de înregistrări, un atelier de bricolaj, depozit, grupuri sanitare și spațiu pentru centrala termică. Iar zona trei va cuprinde o mediatecă cu ateliere pentru copii și o zonă pentru personal. Clădirea cu funcțiuni administrative este propusă să fie convertită într-un bistro cu o capacitate de 50 de persoane.

O altă clădire utilizată ca zonă administrativă este propusă să fie transformată într-un imobil cu locuințe temporare pentru rezidențe artistice. Fosta centrală termică va fi demolată, lăsând loc pentru extinderea curții în zona din spate a ansamblului. Clădirea fostei vopsitorii va fi transformată în spațiu de tip co-working (cu birouri de închiriat), coșul de fum urmând să fie păstrat ca element de reper. De asemenea, se va dubla și suprafața spațiului verde, urmând să ajungă la aproape 2,300 de metri pătrați. Valoarea lucrărilor este estimată la 100 de milioane de lei.

Durata de realizare a tuturor lucrărilor propuse în documentația amintită este de 30 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.