Primele ”măsuri”ale lui Robu, după incendiul din Piața Traian. Ce se va întâmpla cu romii din zona istorică

178

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat pe Facebook că va lua măsuri pentru ca Piața Traian să fie redată timișorenilor, în acest scop fiind nevoie de evacuarea ”răufăcătorilor”.

Totul după incendiul uriaș care a fost provocat intenționat la o casă locuită ilegal de romi, și care se află în proprietatea Primăriei Timișoara, situată pe strada Dacilor.

Incendiul care, potrivit cercetărilor efectuate de ISU Timiș, a fost provocat, a izbucnit vineri seara, în jurul orei 20.00. Peste 20 de pompieri au intervenit atunci pentru a stinge flăcările uriașe ce au mistuit întreg acoperișul locuinței. Din fericire nu au existat victime în urma acestui eveniment.

Potrivit chiriașilor care ocupau, legal, locuința incendiată, romii amenințaseră că vor da foc imobilului după ce au fost înștiințați de evacuare.

Prima reacție a edilului Timișoarei cu privire la situația romilor din zona Traian a fost… crearea unui sondaj pe Facebook. Iată ce supune la vot Nicolae Robu:

”SONDAJUL NR. 38 PE 2018

Am promis că voi reda Timișoarei Piața Traian, ajunsă în mare măsură locuită de oameni total străini de spiritul orașului! Respectând normele statului de drept -ceea ce ia timp, atenție!-, am ajuns la evacuarea răufăcătorilor. Și… ne-am trezit, în zonă, cu un incendiu provocat! Se presupune că de unul din cei ajunși la evacuare. NU MĂ VOI LĂSA INTIMIDAT! VOI CONTINUA CU FERMITATE LUPTA CU CEI FĂRĂDELEGE! CINE-I CINSTIT RĂMÂNE, CINE-I NECINSTIT PLEACĂ!

Mă susțineți?

A) Da, vă susținem total!

B) Nu, mai dați-le o șansă!”, arată postarea edilului de pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ