Primăvara i-a scos din casă pe timișoreni, la Pădurea Verde, cu tot tacâmul din dotare…

908

Sfârșitul primăvăratic de săptămână, cu soare și temperaturi prietenoase a însemnat și deschiderea sezonului de grătare, la iarbă verde, pentru sute de timișoreni care și-au luat familia, carnea, berea, cărbunii și și-au dat întâlnire la Pădurea Verde.

Încă odată Primăria Timișoara se dovedește neputincioasă în a amenaja un loc civilizat de picnic pentru cei care doresc să-și prepare un gătar cu mânuța lor, să leneavească la soare împreună cu familia și să se simtă bine, în natură. Dacă stau bine să mă gândesc, nu prea se împacă toate cele enumerate, chiar dacă natura suportă multe.

Și cum pentru unii picnicul nu înseamnă neapărat mișcare, mașinile erau parcă la fel de numeroase precum oamenii și invadau iarba de la Pădurea Verde, în defavoarea celor care poate ar fi dorit să-și întindă o pătură și să stea tolăniți la soare. Dar asta este o altă problemă a edililor care încă nu reușesc să amenajeze locuri de parcare ecologice, într-un loc care presupune existența acestora, mai ales că – de la an la an – sunt tot mai numeroase manifestările care se organizează în zona din perimetrul Muzeului Satului Bănățean.

În fine, pentru că tot vorbeam de amenajări, parcă se dăduse o lege care interzicea să faci grătare în natură neorganizat, oriunde îți pică bine. Nu am văzut nimic amenajat la Pădurea Verde și nici vreun polițist local prin zonă. Poate au avut liber și au ieșit și ei la un grătar, cu familia și prietenii.

LĂSAȚI UN MESAJ