Mircea Cărtărescu și ”Solenoid”, vedetele care au ridicat ștacheta Bookfest Timișoara

474

Organizatorii Salonului de Carte Bookfest Timișoara se declară încântați de ediția care aseară și-a închis oficial porțile.

După un început modest, în care timișorenii nu s-au prea înghesuit spre lecturile, lansările de carte și alte manifestări din programul celor 4 zile de Bookfest, sâmbăta a venit în forță, cu invitatul special al Salonului, Mircea Cărtărescu, și bestsellerul său, ”Solenoid”. Cititorii fideli ai autorului au dat năvală pur și simplu la Bookfest, să cumpere cartea, să-l vadă pe Cărtărescu și să ia un autograf.

Organizatorii apreciază că Mircea Cărtărescu a fost ”bomba” care a explodat la Timișoara și că aducerea sa la Bookfest a ”făcut toți banii”. Mircea Mitrică, directorul Bookfest mărturisește că și-ar dori să-l poată avea invitat pe Cărtărescu în fiecare oraș din țară.

”Această ediție a Boookfest, de la Timișoara, a fost cea mai reușită dintre toate. Apreciez că în cele 4 zile ale salonului ne-au călcat pragul în jur de 20.000 de vizitatori iubitori de carte, adică mai mulți decât anul trecut. Toți participanții, edituri, librării și autori sunt mulțumiți de ce s-a întâmplat aici la Timișoara. Din păcate, nu în fiecare an putem să-l aducem pe Mircea Cărtărescu și un așa bestseller precum ultima sa lucrare – Solenoid”, completează Mircea Mitrică.

Vă amintim că Bookfest Timișoara a etalat aproximativ 20.000 de titluri, inclusiv volumele care s-au impus deja în topul vânzărilor de la începutul anului până acum. Printre expozanți s-au numărat editurile Humanitas, Curtea Veche Publishing, Nemira, Polirom și Cartea Românească, Editura Universității de Vest, Okian, Antet XX Press, Editura Nomina, Editura Casa, Editura Niculescu, Editura Doxologia, Centrul de Carte Străină Sitka, Editura ALL, Editura Eikon, Editura Trei, Editura Corint, Editura Saeculum I.O., Institutul Teologic Romano-Catolic Iași și Grupul Editorial Art.

A cincea ediție a Salonului de Carte Bookfest Timișoara a avut ca principali invitați personalități precum Mircea Cărtărescu, Mihaela Bilic, Ioana Nicolaie, Victor Neumann, Nicolae Strâmbeanu, Daniel Vighi, Viorel Marineasa, Tudor Crețu, Cornel Ungureanu, Mircea Mihăieș, Radu Pavel Gheo.

LĂSAȚI UN MESAJ