Primarul unui oraș din vestul țării a cărat gunoaie în centrul orașului , la costum și cravată. Imaginile, surprinse înaintea deschiderii unui festival/ FOTO

228

Primarul Nicolae Robu a cărat gunoaie în centrul Timișoarei, la costum și cravată. Imaginile inedite au fost surprinse zilele trecute, chiar înaintea deschiderii festivalului Timfloralis. Edilul a dezvăluit reporterului Libertatea că nu avea încredere în angajații societății de salubritate și, cum urma să înceapă unul dintre cele mai de succes festivaluri din oraș, nu a putut lăsa acolo mormanul de cutii goale de carton.

Primarul Timișoarei a dus cutiile goale undeva mai în spate, nu chiar în văzul tuturor, pentru ca cei care urmau să fotografieze centrul orașului inundat de flori să nu surprindă și gunoaiele.

Imaginile au fost făcute de fotograful timișorean Constantin Duma, care a notat că „Nicolae Robu, alături de staff-ul Primăriei, face ceea ce Retim nu poate sau nu vrea. Lipsa de sprijin a Retimului în pregătirea TIMFLORALIS 2018 l-a obligat pe edilul Timisoarei să dea o mână de ajutor”.

Primarul Timișoarei ne-a dezvăluit că nu a putut să stea nepăsător și că a sesizat existența gunoaielor în timp ce inspecta centrul orașului, pentru a vedea cum arată aranjamentele florale.

„Când am venit în piață să fac o inspecție am văzut un morman de cartoane acolo și, cum presupuneam că timpul de reacție al Retim nu o să fie foarte scurt, m-am apucat eu să car și apoi m-au urmat și alții. În două minute am dus totul, am făcut fiecare trei drumuri. Era urât, lângă fântâna minunată să fie fotografiat acel morman de cartoane”, ne-a declarat Nicolae Robu.

Lui i s-au alăturat city-managerul orașului, Robert Kristof, și consilierul lui personal, Cătălin Iapă.

Timfloralis a devenit unul dintre cele mai de succes festivaluri din Timișoara. Este festivalul florilor, ajuns anul acesta la ediția cu numărul patru. Peste 80.000 de flori au fost expuse în centrul Timișoarei, în fel de fel de aranjamente, care mai de care mai interesante.

Reprezentanții Primăriei spun că ediția de anul acesta a numărat peste 100.000 de vizitatori, dintre care un număr însemnat de turiști.

Săptămâna trecută, în Arad și Timișoara a izbucnit un scandal din cauza mormanelor de gunoaie adunate pe străzi și a prafului în exces. De vină este societatea de salubritate Retim, care are contracte pentru curățenie atât în Arad, cât și în Timișoara.

Situația cea mai gravă este la Arad, unde s-a schimbat recent operatorul de salubritate, astfel că gunoaiele scoase din case de oameni ar trebui adunate de Retim. S-a ajuns însă la o situație de criză fără precedent, orașul fiind realmente sufocat de gunoaie, iar din acest motiv locuitorii orașului se tem de boli.

Sursă: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ