Primarul unei importante localități, declarat incompatibil. Ce va urma

148

Primarul comunei arădene Gurahonţ, Ana Lenuţa Moţica, a declarat marţi că va ataca în instanţă decizia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) prin care a fost declarată incompatibilă.

„Voi contesta decizia în instanţă şi sper că voi câştiga. Ştiu că au mai fost cazuri, în alte judeţe din ţară, unde decizia ANI a fost infirmată de către instanţele de judecată, deci consider că există un precedent. Înainte de a fi aleasă primar am fost cadru didactic şi director al liceului din comună, calitate în care am fost membru al Consiliului de Administraţie (CA), pe considerentul că având această meserie pot veni în sprijinul comunităţii. Oricum, încă înaintea alegerilor din 2016, am renunţat să mai particip la şedinţele C.A., trimiţând un reprezentat în locul meu. Oricum, între timp s-a schimbat şi cadrul legal. Voi vedea ce va urma, dar am convingerea că adevărul va ieşi la iveală”, a declarat marţi, pentru Agerpres, Ana Lenuţa Moţica.

Conform raportului ANI, Moţica s-a aflat timp de 2 ani în stare de incompatibilitate, fiind atât primar, cât şi membru în Consiliul de Administraţie al Liceului „Ioan Buteanu” din comună.

Ce spune ANI

Conform ANI, „în perioada 4 septembrie 2012 – 9 aprilie 2014, Ana Lenuţa Moţica a exercitat simultan funcţia de primar şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Ioan Buteanu Gurahonţ, judeţul Arad, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, aplicabile în perioada supusă evaluării şi ale dispoziţiilor art. 91, alin. (3), teza 1 din acelaşi act normativ”.

Potrivit articolului 87 din Legea 161/2003, funcţiile de primar şi viceprimar precum şi cele de preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean sunt incompatibile cu exercitarea funcţiilor la instituţiile publice.

Zece aleşi locali din întreaga ţară, printre care şi primarul comunei Gurahonţ, Ana Lenuţa Moţica, au fost declaraţi în stare de incompatibilitate şi conflict de interese administrativ, pe o anumită perioadă din mandat, de către Agenţia Naţională de Integritate, potrivit unui comunicat de presă dat marţi publicităţii.

sursa: dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ