Începe lupta împotriva ambroziei, la Dumbrăvița

457
Localnicii din Dumbrăvița s-au săturat de problemele pe care le creează ambrozia. Așa că s-au decis să organizeze o acțiune pentru a încerca stoparea creșterii plantei pe terenurile neîngrjite din comună. Sâmbătă dimineața se dă strigarea pentru smulgerea buruienilor care îi afectează pe alergici.

Sâmbătă, 28 Iulie, ora 9:00 dăm start acțiunii de eradicare a ambroziei din Dumbrăvița, planta care afectează din ce în ce mai multe persoane. Acțiunea va dura două săptămani, până în data de 11 August, perioadă în care vom smulge din rădăcini plantă cu plantă, pâna când nu va mai ramâne niciuna.

Procedeul de colectare al ambroziei va fi de smulgere a plantelor din rădăcină și depozitarea lor în saci.

Vom pune la dispoziția voluntarilor mănuși de unică folosință, măști de protectie și saci de culoare roșie (dedicați deșeurilor periculoase).

Vom avea sprijin important din partea companiei RETIM, care ne va ajuta la colectarea sacilor cu ambrozie, dar și din partea autorităților și a unor societăți comerciale, care au înțeles demersul nostru. 

 Pe acestă cale invităm alături de noi, pe toți cei care doresc să ofere putin din timpul lor liber, în schimbul multor zâmbete.

Am pornit în acest demers după ce am înteles că autoritățile statului au pierdut lupta cu ambrozia, iar în fiecare an, când planta înflorește, mii de oameni ajung în stare critică la spital”, au transmis organizatorii evenimentului.

Până acum, peste 100 de localnici din Dumbrăvița și-au arătat interesul pentru eveniment.
Programul și celelalte informatii pot fi gasite pe pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/495215830897666/ sau pe pagina: https://www.facebook.com/dumbravitacurata/

LĂSAȚI UN MESAJ