Primarul Timişoarei promite să rezolve problema vânzării apartamentelor ANL în 3 luni

243

Veste bună pentru chiriaşii celor 5 blocuri ANL din Timişoara, de pe strada Miloia, care nu reuşesc de 6 ani să îşi cumpere locuinţele. Primarul Robu promite să rezolve situaţia în maximum 3 luni. Problema care îi împiedică pe oameni să îşi cumpere apartamentele este faptul că acestea nu pot fi intabulate. Măcar s-a identificat problema şi la nivelul Primăriei Timişoara.

„Am găsit o situaţie extrem de încâlcită cu acele blocuri ANL. S-au făcut nişte greşeli de administraţia precedentă, dar şi din partea ANL. Eu m-am trezit că acolo sunt nişte situaţii foarte încâlcite. Blocurile gata nu pot fi intabulate pentru ca acele locuinţe să poată face şi obiectul vânzării. Şi asta pentru că nu s-au emis autorizaţii distincte pentru fiecare bloc în parte şi pentru că s-a mers pe o schemă de simetrie s-a gândit că pe aceeaşi autorizaţie se puteau face şi restul”, a declarat primarul oraşului.

Pentru a rezolva problema este nevoie de o reevaluare a apartamentelor, de măsurătorile specifice pentru intabulare. Nicolae Robu spune însă că lucrurile nu sunt foarte simple, pentru că are suspiciuni că modul în care s-au calculat chiriile a fost greşit. Astfel, chiriaşii care la început plăteau 40 – 50 de lei chirie lunară în blocurile ANL, acum, după trecerea celor 5 ani de închiriere, au ajuns să plătească un preţ care sare de 500 de lei. Iar oamenii sunt nemulţumiţi pentru că nu le pot cumpăra.

„Le-am promis că în 2 luni, maximum 3 luni, se vor finaliza toate demersurile birocratice şi se va putea trece la vânzarea locuinţelor şi că voi cere o analiză cu modul în care s-au calculat chiriile. Pentru că există suspiciunea că a fost o eroare de procedură în calcularea chiriilor şi că acestea ar fi trebuit să fie mai mici”, a mai spus Robu.

Citeşte şi: „Alungat din țara mea”! Chiriaşii ANL au organizat un protest inedit – FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ