Primarul Timişoarei, în căutare de investitori la târg în Germania-VIDEO

360

Primarul Timişoarei adoptă o strategie nouă în căutarea de investitori pentru dezvoltarea oraşului. Acesta va merge la Munchen, în Germania, pentru a prezenta, în cadrul unui târg de profil, macheta proiectului campusului sportiv pe care îl doreşte în zona stadionului.

Ideea i-a venit după ce o echipă de arhitecţi germani a văzut macheta şi i-a sugerat să participe la târgul de profil.

„Am prezentat macheta cu conceptul de campus sportiv în zona stadionului „Dan Păltinişanu” unei echipe de arhitecţi din Germania care au fost implicaţi în construirea Arenei Allianz din Munchen, s-au arătat interesaţi de conceptul nostru. Au venit cu câteva propuneri de modificare şi, ulterior, mi-au spus că va avea loc o mare expoziţie la Munchen unde se prezintă mari proiecte de obiective. Acest proiect al nostru s-ar preta la aşa ceva, ei afirmând că aşa se lucrează în Germania şi alte ţări: se prezintă marile poriecte şi acolo vin potenţiali investitori”, a declarat Robu.

Astfel, primarul se gândeşte să realizeze campusul sportiv în parteneriat public privat.

„Ar fi şanse să se găsească, cu astfel de participări, investori pentru acest campus. Evident că s-ar proceda la un parteneriat public-privat. Se dă în administrare obiectivul realizat cu bani privaţi. Se organizează licitaţie şi un număr de ani se adminsitrează acea investiţie în regim privat astfel încât să se amortizeze”, spune primarul Timişoarei.

Primarul Timişoarei a prezentat anul acesta macheta campusului. Acesta ar urma să aibă terenuri de sport, o sală polivalentă de 15.000 de locuri, un bazin olimpic, parcuri şi un hotel.  Din proiect nu lipseşte nici construirea unui nou stadion de 40.000 de locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ