19.8 C
Timișoara
sâmbătă 30 septembrie 2023

Primarul Timișoarei anunță intenția de a prelua un nou spital din oraș. Dominic Fritz spune că vor urma investiții majore la Spitalul CFR, după trecerea acestuia în patrimoniul orașului.

AdministrațiePrimarul Timișoarei anunță intenția de a prelua un nou spital din oraș....

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că a transmis la Guvern documentația necesară pentru preluarea Spitalului CFR de la Ministerul Transporturilor.

Acesta este ultimu pas administrativ înaintea luării unei decizii finale privind transferul.

“Avem capacitatea să facem investiţii şi să atragem fonduri europene. În ultimii doi ani, Primăria Timişoara împreună cu spitalele din subordine am atras deja 150 milioane lei fonduri europene care în următorii ani vor însemna condiţii şi servicii medicale de calitate ridicată pentru timişoreni şi pacienţii din regiune. Sper ca ministerul să ia o decizie în favoarea timişorenilor şi să transfere spitalul către primărie, pentru a-l include şi pe acesta în fluxul de modernizare şi atragere de bani europeni. Este anacronic să avem un spital în subordinea unui minister care nu are legătură cu domeniul sănătăţii, când nevoile sistemului medical local sunt aşa de mari”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Consiliul Local a aprobat decizia unei eventuale preluări a Spitalului CFR de către municipalitate în 27 decembrie 2022.

Spitalul CFR Timişoara este în prezent în subordinea Ministerului Transporturilor și are 212 paturi.

Are o capacitate de 212 paturi şi acordă servicii de spitalizare continuă, servicii

Primăria Timişoara are în subordine Spitalul Municipal de Urgenţă, Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul pentru Copii ‘Louis Ţurcanu’.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro

Alte subiecte :

Alegeri fără surprize în filiala Timiș a PSD | FOTO-VIDEO

Parlamentarul Alfred Simonis este noul președinte al filialei PSD Timiș cu o majoritate covârșitoare de voturi. De fapt noul președinte este cel vechi tot...

Pianistul Andrei Ivanovich revine la Timișoara cu un recital în memoria lui Dinu Lipatti

Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei împreună cu Universitatea Politehnica Timișoara organizează, la Sinagoga din Cetate, în data de 3 octombrie 2023, ora...

Crimă oribilă la Timișoara

Citește și :