Primarul Timișoarei: aerul e curat, dar două stații au probleme de măsurare

60

Problema poluării din Timișoara continuă să fie în prim plan. În timp ce ministrul Mediului cere autorităților locale să realizeze și să pună în practică un plan de monitorizare a calității aerului, edilul șef al orașului, Nicolae Robu, susține că respirăm aer curat. Recunoaște, însă, că două stații au probleme în măsurarea unor pulberi.

”Eu încerc să îi informez pe timișoreni privind calitatea aerului pentru că eu trăiesc aici. Nu stau pe Muntele Mic sau mai știu eu unde la aer curat, stau aici, în Timișoara, cu familia, cu copiii și nepoții mei. Sunt preocupat să avem un aer cât de se poate de curat. Eu nu pot să iau în considerare decât ce indică stațiile oficiale ale Ministerului Mediului, agreate de Comisia Europeană, stații prinse în sistemul Uniunii Europene de monitorizare a calității aerului în Uniune”, a declarat Robu.

Totuși, acesta a recunoscut că la două stații apar mereu ”probleme de montoriare a pulberii PM10”. Edilul șef spune că planul de monitorizare a calității aerului, cerut de ministrul Mediului, este realizat deja, se află în dezbatere publică și urmează să fie adoptat de Consiliu Local.

LĂSAȚI UN MESAJ