Primarul Robu şi pluralul majestăţii

247

Timişoara – în săptămâna care a trecut – a dat două lovituri de imagine: una pozitivă, prin decernarea titlului de Doctor Honoris Causa, fostului preşedinte al Comisiei Europene Jose Manuel Durao Barroso, acordat de Universitatea de Vest şi alta negativă, prin imaginile din şantierul Bălţii Lămâiţa – realizare a Primăriei noastre – imagini devenite virale pe internet.

Paradoxal, dar cele două au un element comun: modestia liderilor celor două importante instituţii timişorene. Atât Marilen Pirtea, rectorul UVT, cât şi Nicolae Robu, primarul nostru, în comunicarea prilejuită de cele două lovituri de imagine, au dat dovadă de modestie.

Dacă pentru rectorul UVT nu este ceva extraordinar, în ceea ce priveşte primarul nostru este – în percepţia mea – o premieră notabilă. Eram obişnuit ca tot ce se referea la activitatea Primăriei Timişoara să fie prezentat la persoana întâi singular, de către primarul nostru.

Iată însă că s-a produs o schimbare a modului de asumare a realizărilor instituţiei pe care o conduce: a apărut – în premieră, pluralul majestăţii, adică sintagma NOI.
Evident m-a bucurat acest semn de modestie a primarului nostru.

Doresc să propun consilierilor locali timişoreni, ca printre numeroaselor proiecte de hotărâri asumate de ei, să fie propusă şi una care să introducă pluralul majestăţii în comunicarea publică a liderului Primăriei şi Consiliului Local Timişoara.

Ce lovitură de imagine pentru Timişoara ar fi!

LĂSAȚI UN MESAJ