Primarul Robu despre aglomeraţia din oraş: „Astăzi a fost mai bine”!

257

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, crede că în ultimele 3 zile traficul a fost mai lejer în oraş, faţă de ziua de marţi. Şoferii îl contrazic însă. Unii spun că au parcurs, joi, distanţa dintre pasajul Michelangelo şi bulevardul Revoluţiei în 40 de minute. Asta în condiţiile în care distanţa este de obicei parcursă în 5 minute. De asemenea, în zona Gării de Nord şoferii stau zeci de minute în coloană.

„Ştiu cât de greu a fost în aceste zile. Cel mai greu a fost marţi, în prima zi de închidere a pasajului Jiul. Miercuri, joi şi astăzi a fost mai bine. Am rugat înţelegere, nu avem ce face, trebuie să suportăm disconfortul, să avem nervii tari pentru că merită, pentru că scurtăm cu jumătate de an lucrările de la Jiul şi Popa Şapcă. Dacă nu facem un hei – rup intrăm în iarnă cu pasajele. Asta înseamnă că se dă ordin de oprire a lucrărilor. Dacă avem o iarnă lungă, de o primăvară cu condiţii meteo nefavorabile, atunci lucrările se pot prelungi şi atunci riscăm să ne prindă vara viitoare în şantier”, spune primarul oraşului.

În privința Pasajului Popa Şapcă, unde este un alt blocaj de trafic, edilul spune că în curând vor fi realuate lucrările. De asemenea, în zona structurii pasajului se munceşte deja pentru lărgirea la 4 benzi.

„La Popa Şapcă încă avem cercetare arheologică. Eu sper să ni se dea undă verde să intervenim şi la Popa Şapcă. Acolo (n.r. strada Popa Şapcă) noi nu mai lucrăm deloc acum. Putem lucra doar la baza pasajului. Se lucrează deja la realizarea unor piloni la adâncime care ţin de structura de rezistenţă a viitorului pasaj”, a mai declarat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ