Primarul Popa amenință cu amenzi mari

132

Primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa a atras atenția, recent,  într-o conferinţă de presă, că de săptămâna viitoare, în urma campaniei ”Reşiţa Curată – Curăţăm şi Menţinem”, administraţia locală va trece la sancţiuni pentru cei care nu se conformează. Sunt prevăzute măsuri pentru păstrarea curăţeniei, printr-o hotărâre de consiliu local, iar valoarea sancţiunilor stabilite de această normă legală este cuprinsă între 500 şi 2.500 lei, indiferent dacă este vorba  de persoane fizice sau de persoane juridice, cu posibilitatea de a plăti jumătate din minimum sancţiunii, în termen de 48 de ore.

”Am participat și eu, personal, la această activitate de curăţenie, împreună cu cetăţenii oraşului, cu cei care au ales să se implice şi anunţ acum că vom începe coerciţia, o parte mai puţin plăcută, a spus Ioan Popa. Eu fac un apel la reşiţeni, să înţeleagă faptul că nu putem să ne schimbăm oraşul, dacă nu ne schimbăm pe noi înşine. Va trebui să fim atenţi unde aruncăm resturile, de la mucurile de ţigară, până la hârtii, pentru că, de săptămâna viitoare vom da amenzi şi acestea nu sunt mici. Oraşul arată, în prezent, din punctul meu de vedere, destul de bine la capitolul curăţenie şi vreau să-l menţinem aşa, iar acest lucru ţine de noi, de fiecare.

Municipalitatea a amplasat în diverse locuri din oraş containere de colectare selectivă a deșeurilor dar și dozatoare cu pungi, astfel încât proprietarii câinilor să strângă mizeria lăsată de animalele de companie, nu puține la Reșița. Primarul municipiului i-a convocat, de asemenea, pe directorii de licee din Reşiţa, pentru săptămâna viitoare, pentru a organiza, împreună cu elevii, mai multe acţiuni de voluntariat în legătură cu curățenia orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ