Granița de vest a Caraș-Severinului – sub presiunea refugiaților

256

Aproximativ 40 de refugiați au luat cu asalt numai în ultima săptămână frontiera de vest, pe partea de Caraș-Severin, un traseu care devine, se pare, tot mai mult o țintă pentru migranții din Orient.

Vineri dimineață, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş, au depistat, din nou, pe direcţia localităţii de frontieră Berlişte, 14 cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării. E vorba despre opt bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 ani şi patru minori, având vârste cuprinse între 2 şi 11 ani. Adulţii au declarat că sunt din Irak şi Siria şi au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în continuare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Problema e însă că județul Caraș-Severin nu are un centru specializat pentru primiri de refugiați, fie și tranzitoriu. În aceste condiții, cât durează cercetările specifice, oamenii stau la Poliția de Frontieră Oravița. Există la acest nivel anumite temeri, mai ales că migranții sunt, din nefericire, în urma lunilor de zile de călătorie în condiții improprii, posibili purtători ai unor boli.

LĂSAȚI UN MESAJ