Primarul Nicolae Robu dă lecții de taximetrie pe Facebook

542

Primarul Nicolae Robu le-a cerut, duminică, taximetriştilor şi șoferilor companiei Uber, din Timişoara, ”să dea dovadă de o conduită corectă, civilizată şi să acţioneze strict în limitele legii”, după încăierarea despre care Banatul Azi a scris în această dimineață.

”Este inadmisibil, deopotrivă pentru ‘uber’-işti şi pentru taximetrişti – de data aceasta se spune că a început un ‘uber’-ist- să recurgă la violenţe, fie ele verbale sau, cu atât mai mult, fizice, în alţi termeni, să-şi facă singuri dreptate, în înţelegerea subiectivă, discreţionară, pe care fiecare o are asupra situaţiei. Iar cei ce fac aşa ceva trebuie identificaţi şi pedepsiţi exemplar”, a scris primarul Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Edilul a susţinut că fenomenul ”Uber” se manifestă în întreaga lume cu plusurile şi cu minusurile pe care le are, dar niciunde nu sunt implicate primăriile, aşa cum nici în Timişoara, administraţia locală nu dorește nicio implicare.

Totodată, el a subliniat că taximetriştii trebuie să înţeleagă că atât el şi instituţia pe care o conduce, cât şi Consiliul local nu pot restricţiona „ceea ce permite legea”.

”Ei (taximetriştii – n.r.) nu nouă trebuie să ni se adreseze, ci instanţelor de judecată, dacă consideră că Uber nu funcţionează legal. Gestul taximetriştilor de a protesta prin faţa locuinţei mele – mai exact, a blocului în care locuiesc – este incorect, cu atât mai mult cu cât – aşa cum cei corecţi dintre ei recunosc şi o spun deschis că le-am rezolvat o mulţime de probleme pe care cu administraţia precedentă nu le-au putut rezolva, iar de tot ce-am făcut în infrastructura de mobilitate -, ei sunt cei ce beneficiază cel mai mult. Îi asigur pe taximetrişti de respectul meu pentru profesia lor şi pentru ei ca cetăţeni ai oraşului şi de deschiderea, în continuare, de a le rezolva problemele, dar îi rog să înţeleagă să nu-mi ceară lucruri în afara prerogativelor mele legale, pentru că la aşa ceva eu nu marşez, indiferent ce presiuni se fac asupra mea”, a detaliat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul le-a solicitat responsabililor sistemului ”Uber” ”să facă o verificare atentă a persoanelor pe care le acceptă în sistem, dat fiind faptul că acestor persoane cetăţenii le încredinţează însăşi viaţa lor, în momentul în care le devin clienţi”.

„În sistemul de taxi, ştiu că acest lucru se face”, a mai scris primarul Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ