Primarul face apel la timișoreni: nu mai ardeți frunzele!

271

Timișoara a fost, din nou, acoperită de smog. Dintr-un capăt în altul al orașului, luni dimineața, oamenii au simțit miros de fum și părea că ceața s-a lăsat pe străzile orașului.

După ce Garda de Mediu a spus că smomgul este creat și de șantierele din oraș. Pimaul Nicolae Robu a găsit el prroblema: aderea restuilor vegetale. Acum cere oamenilor să dovedească că au spirit civic și să nu și mai ardă restrile din grădini. „Timișoara este unul din orașele cu foarte mulți copaci, majoritatea avuți de ani de zile, dar și mulți plantați în ultimii 7 ani, din dispozițiile mele. În perioada următoare, vom face să avem și mai mulți, cu mult mai mulți, după cum veți vedea cât de curând. Ei bine, în această perioadă a anului, frunzele majorității soiurilor cad.

Fac apel la dumneavoastră, cetățeni și instituții, SĂ NU LE DAȚI FOC! O fac întrucât, din păcate, există, încă, în România și inclusiv în orașul nostru, acest obicei, unul nesănătos, ilegal, în plus, de a se scăpa de diversele resturi vegetale prin ardere pe stradă sau în curți. Este suficient și-așa că se întâmplă asta pe scară largă pe ogoarele din jurul orașului, haideți să nu punem umărul și noi la răul ce se face astfel calității aerului pe care-l respirăm! Vă adresez rugămintea, pt sănătatea dumneavoastră, a fiecăruia dintre noi cei ce trăim în acest oraș, să strângeți frunzele din jurul casei / blocului în care locuiți -prin persoanele pe care le aveți angajate pt. curățenie sau dv. înșivă, nemijlocit-, să le puneți în saci și să lăsați sacii lângă pubelele de gunoi casnic, pt a putea fi ridicați de operatorul de salubritate.

ÎMPREUNĂ, putem face ca orașul nostru să aibă aerul curat! În ceea ce mă privește, vă asigur că eu îmi fac datoria:

• am redus noxele de la mașini fluidizând traficul prin multiplele modernizări ale infrastructurii de locomoție și voi continua să fac asta și pe mai departe

• lupt contra poluatorilor industriali, dar din păcate nu sunt secondat de Garda de Mediu, care ea, ca instituție a statului, ar trebui să fie port-drapelul acestei lupte”, a scris pe Facebook, Nicolae Robu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ