Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, s-a răzgândit, nu mai vrea refugiaţi, fiindcă „nu aşa se procedează” VIDEO

133

După cum scriam în urmă cu câteva zile, primarul Gheorghe Falcă se oferea să preia la Arad 15% din refugiaţii care vor veni în România. O atitudine foarte curajoasă, în condiţiile în care, pe plan naţional România are o opinie în general de respingere a alocării cotei de refugiaţi.

Angajamentul este menţionat în expunerea de motive transmisă oficialilor europeni care au jurizat competiţia pentru finala cursei pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Informaţia apare şi în raportul juriului de experţi care a evaluat candidaturile.

După cum se ştie deja, Aradul a ratat calificarea în finala competiţiei – unde s-au calificat doar Timişoara, Cluj, Baia Mare si Bucureşti.

Iar dacă tot a ratat competiţia, edilul de la Arad nu mai doreşte nici refugiaţi şi declară, cu nonşalanţă că nu există, în bugetul Aradului, nici un ban pentru refugiaţi, iar municipalitatea nu a făcut nici o hârtie pentru a primi refugiaţi, pentru că „nu aşa se procedează”.

arad-refugiati

Dacă a făcut sau nu a făcut o asemenea ofertă pentru primirea refugiaţilor, putem vedea în raportul întocmit de experţii europeni care au evaluat candidaturile pentru Capitala Culturală Europeană 2021 (foto) sau puteti studia întreg raportul aici.

Primarul Gheorghe Falcă are dreptate cu un singur lucru. Într-adevăr, nu aşa se procedează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.