Criză de vaccin hexavalent pentru bebelușii din Caraș-Severin!

100

Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin i s-a repartizat, din partea Ministerului Sănătății, o primă tranșă din vaccinul hexavalent destinat administrării la copiii de până la un an.

Este vorba de 1170 de doze, dintr-un necesar estimat de 2.500 de doze pentru primul trimestru al anului 2016. Asta înseamnă mai puțin de jumătate din cât ar fi nevoie, pentru bebelușii din județ. Pentru trimestrul II și III Caraș-Severinul ar avea nevoie de 1650 de doze iar pentru trimestrul IV, 1800 de doze.

Vaccinul hexavalent combină trei tipuri de vaccinuri care se fac la două luni, la patru luni și la un an împotriva difteriei, tetanosului, tusei, convulsive, haemophilus, hepatitei B și poliomielitei. El va fi distribuit medicilor de familie din județ.

Lipsa vaccinului a fost semnalată încă de la începutul anului, multe mămici plângându-se că acesta lipseşte din farmacii de luni bune, dar Ministerul Sănătăţii a promis că va rezolva problema şi va fi reluată imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, în cadrul Programului Naţional de Imunizare.

LĂSAȚI UN MESAJ