Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, conflict de interese

168

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a intrat şi el în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate. ANI consideră că edilul arădean s-a aflat în conflict de interese în mandatele 2008 – 2016 pentru că ar fi încheiat contracte între Primărie şi firma unde este acţionar atât el cât şi soţia acestuia.

Potrivit ANI: „În exercitarea atribuțiilor de serviciu, FALCĂ GHEORGHE a semnat și aprobat 31 certificate de urbanism, patru autorizații de construire, două avize de oportunitate, două autorizații de desființare și o expunere de motive pentru 27 de beneficiari ale căror proiecte au fost realizate de aceeași societate comercială – PRO ARHITECTURA ARAD S.R.L., societate în cadrul căreia persoana evaluată și soția sa dețin calitatea de asociați. De asemenea, soția persoanei evaluate deține și funcția de administrator la societatea comercială PRO ARHITECTURA ARAD S.R.L.
În perioada evaluată, S.C. PRO ARHITECTURA ARAD S.R.L a distribuit dividende în cuantum de 403.000 Lei. Astfel, procedura de semnare și aprobare a documentelor sus-menționate a generat, în mod indirect, un folos material atât pentru FALCĂ GHEORGHE, cât și pentru soția acestuia.”

În total, 40 de acte materiale semnate de Falcă sunt suspecte în ochii inpectorilor de integritate. Pentru că Falcă şi-ar fi „donat” bani publici prin alocarea contractelor, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese.

LĂSAȚI UN MESAJ