Bega ameninţă să inunde Timişoara?

2530

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al judeţului Timiș au montat digul mobil pe malul Begăi, pe o distanţă de 200 de metri, care ajută la supraînălţarea digului existent cu 1,5 metri.

Putem să stăm însă liniştiţi. Nu este nici un pericol de inundaţii în Timişoara. Este doar un exerciţiu al ISU Timiş, cu forţe şi mijloace în teren, pentru antrenarea structurilor de intervenție în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situația producerii unor inundații pe cursul râului Bega. Binevenit, de altfel, acum, în prag de primăvară, când sunt posibile creşteri ale nivelului râurilor ce pot provoca inundaţii.

Digul a fost achiziționat în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia de catre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență (ADIVEST) și Agenția Regională de Dezvoltare Economică Banat din Zrenjanin.

Acesta este umflat inițial cu aer după care este umplut cu apă.

ziua-protectiei-civile

Exerciţiul vine în ajunul Zilei Protecției Civile din România, ocazie cu care Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș desfășoară o serie de activități după cum urmează:

Marți, 28 februarie, începând cu ora 13:00 pe malul canalului Bega – în zona terasei Flora, se va desfășura o ceremonie cu ocazia zilei Protecției Civile. În cadrul ceremoniei, 10 noi angajați vor depune jurământul militar, un moment unic, plin de încărcătură emoțională.

Tot pe malul canalului Bega, în parcul Alpinet, se va constitui un punct de informare preventivă, se va prezenta o parte din tehnica de intervenției, accesorii și măsuri de prim ajutor, în intervalul orar 10:00 – 14:00. Din cadrul tehnicii de intervenție nu va lipsi autospeciala CBRN, autospeciala pirotehnică dar și o autospecială cu modul de descarcerare.

De asemenea veți putea admira ambarcațiunile pompierilor militari și participa la demonstrații privind salvarea persoanelor rănite, cu participarea Formațiunii de Intervenție Rapidă pe bază de voluntariat și echipei de cercetare canină din cadrul „SALVO”.

În incinta subunităților de pompieri din județ se organizează în data de 28 februarie, între orele 10:00 – 14:00, ziua porților deschise. Pe timpul activităților se vor prezenta misiunile specifice subunităților de pompieri, tehnica, accesoriile de intervenție și se vor desfășura exerciții demonstrative.

LĂSAȚI UN MESAJ