Primarii de municipii ”se luptă” la București cu Guvernul. Nicolae Robu, marele absent

358

Primarii municipiilor din România se află zilele acestea la București unde încearcă să negocieze cu Guvernul sumele ce vor ajunge înapoi în orașele lor după aprobarea bugetului central. Edilii amenință cu proteste!

După o primă rundă de negocieri de marți, miercuri, primarii din Asociaţia Municipiilor din România (AMR) se vor întâlni din nou cu reprezentanții Gvernului. Ei sunt nemulțumiți de procentele prea mici care sunt returnate orașelor lor din colectarea taxelor și impozitelor.

În timp ce Executivul vorbește de maximum 45%, edilii șefi cer cel puțin 60 de procente. Dacă nu cad de acord, primarii amenință că vor protesta în fața Guvernului.

La București se află și primarii din Alianța Vestului – Gheorghe Falcă, Emil Boc și Ilie Bolojan. Marele absent este edilul șef al Timișoarei, Nicolae Robu.

Deși acesta ”strigă” de 6 ani faptul că Guvernul este nedrept și că banii realizați de timișoreni ar trebui să rămână în orașul de pe Bega, nu s-a prezentat la negocierile cu Executivul.

Am încercat să luăm legătura cu primarul Nicolae Robu pentru a afla de ce a absentat de la o întâlnire atât de importantă, dar până la ora publicării acestei știri nu am primit niciun răspuns.

LĂSAȚI UN MESAJ