Primăria Herculane ar putea pierde clădirea Băilor Neptun

296

Primăria Herculane pregăteşte un proiect de hotărâre pentru şedinţa din 28 august, prin care să revoce mai multe hotârâri luate în 2011, care vizau mai multe schimburi de clădiri şi terenuri  între administraţia locală şi omul de afaceri Valeriu Verbiţchi.

În urma schimburilor respective, Primăria Herculane a devenit proprietară inclusiv pe clădirea Băilor Imperiale Neptun. Aceasta ar urma să revină fostului proprietar dacă proiectul de hotărâre pregătit de primarul Cristian Miclău va fi aprobat. Edilul din Herculane a confirmat, pentru adevarul.ro că intenţionează să promoveze acest proiect şi motivează că schimbul făcut în 2011 a fost ilegal deoarce Primăria Herculane a cedat imobile care nu îi aparţineau, ci făceau parte din domeniul privat al statului.

“La momentul respectiv, Consiliul Local a fost indus în eroare cu privire la posibilitatea acestui schimb, deoarece proprietar pe teren era statul şi era în administrarea S.C. Hercules S.A. Oraşul nu putea să dispună de aceste bunuri. Se repară această greşeală şi se revine la situaţia anterioară. Proiectul de hotărâre de atunci nu trebuia să fie supus aprobării Consiliului Local Herculane. Primăria a dat ceva ce nu era în proprietatea, nici măcar în administrarea ei. Dar ştiţi cum e, care se intabuleză primul… aici a fost problema”, a declarat Miclău, care spune că trebuie rezolvată această situaţie pentru a preîntâmpina viitoarele litigii.

Dacă aleşii locali vor aproba proiectul primarului, Băile Imperiale Neptun ajung la fostul proprietar, Valeriu Verbiţchi. Asta se va întâmpla în situaţia în care Primăria Herculane are deja un proiect comun – Herculane Project – cu Asociaţia Locus, privind conservarea şi punerea în siguranţă a clădirilor respective. Mai mult, de câteva săptămâni, Primăria Herculane încearcă să pună mâna pe banii strânşi de asociaţie, motivând că lucrările de conservare şi punere în siguranţă pot fi făcute doar de primărie.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ