Primăria dă milioane de lei pentru întreținerea străzilor și trotuarelor din Timișoara

149

Străzile și trotuarele din Timişoara vor fi întreţinute, în următorii 4 ani, de Societatea de Drumuri Municipale. Aleşii locali au aprobat semnarea unui contract între Primăria Timişoara şi SDM. Astfel, societatea din subordinea Consiliului Local va primi 34,5 milioane de lei pentru a repara şoselel din oraş.

Potrivit contractului: „executantul se obligă să execute si să finalizeze lucrările de „reparaţii şi întreţinere a străzilor, aleilor, trotuarelor, podurilor, pasajelor, pasarelelor din municipiul Timișoara precum şi a infrastructurii intrainstituţionale a municipalităţii, în conformitate cu obligaţiile asumate prin prezentul contract şi reglementările legale în vigoare”.

Constructorii au şi obligaţia de a „executa şi finaliza lucrările precum şi de a remedia viciile ascunse, cu atenţia şi promptitudinea cuvenită, în concordanţă cu obligaţiile asumate prin contract, inclusiv de a proiecta, în limitele prevăzute de prezentul contract; executantul are obligaţia de a supraveghea lucrările, de a asigura forţa de muncă, materialele, instalaţiile, echipamentele şi toate celelalte obiecte, fie de natura provizorie, fie definitive, cerute de şi pentru contract, în măsura în care necesitatea asigurării acestora este prevăzută în contract sau se poate deduce în mod rezonabil din contract”.

De asemenea, autorităţile au pretenţia ca SDM să aibă angajaţi care să asigure o activitare de 24 de ore pe zi pentru „intervenţii privind semnalizarea rutieră afectată de accidente rutiere, vandalism, furt, fenomene naturale, etc., precum şi semnalizarea corespunzătoare a unor situaţii neprevăzute ivite pe domeniul public (surpări, accidente, fenomene naturale); se va asigura urmărirea comportării drumurilor și podurilor în vederea asigurării exploatării normale a acestora”.

Societatea de Drumuri Municipale are acţionarit 100% Consiliul Local Timişoara. Tocmai de aceea contractul de 34,5 milioane de lei a putut fi atribuit direct, fără organizarea unei licitaţii. De asemenea, conducerea Primăriei Timişoara spune că astfel nu se mai pierde timp valoros pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi că lucrările urgente pot fi realizate imediat.

LĂSAȚI UN MESAJ