Primăria Cluj dă clasă administrației Robu! Autoritățile clujene pun în practică ceea ce Timișoara doar visează

1678

Primăria orașului Cluj – Napoca dă, din nou, clasă administrației Robu. Autoritățile clujene au reușit să facă ceea ce Timișoara doar visează: cumpără tramvaie noi cu fonduri europene.

Administrația clujeană a reușit să câștige un proiect european prin care va cumpăra 22 de tramvaie noi. Suma pusă la bătaie este de 170 de miliane de lei, ceea ce înseamnă că o garnitură costă 7,7 milioane de lei.

Tramvaiele vor fi produse la fabrica din Arad, acolo unde și Primăria Timișoara a trimis garniturile la modernizat. Diferența este că în timp ce Armoniile se strică mereu pe șine, pe străzile Clujului vor circula tramvaie noi.

Linia de finanţare pe care a fost depus proiectul de Pimăria Cluj – Napoca este Axa 4, POR 2014-2020, care decontează 85% din banii necesari. Din bugetul orașului se vor folosi doar 2% din costuri, pentru că 13 procente sunt prinsi din bugetul national.

În 4 ani, firma din Arad va livra cele 22 de tramvaie Imperieo, sub licență Siemens. Primele vor ajunge în Cluj anul viitor, urmând ca și restul să fie livrate în timpul stabilit prin contract. Garniturile clujene vor fi gri – violet.

LĂSAȚI UN MESAJ