Prima ședinţă din 2016 a Consiliului Local Timișoara s-a terminat în doar cinci minute / VIDEO

79

Prima ședinţă a Consiliului Local Timișoara din acest an a durat doar cinci minute, timp în care aleșii au supus la vot un proiect de hotărâre ce prevede acoperirea definitivă a deficitului secțiunii de dezvoltare. Banii provin din excedentul bugetului local, pe anul 2015.

„Am înregistrat în cursul anului 2015 un deficit în secţiunea de dezvoltare a bugetului Municipiului Timişoara, la execuţie. Este un deficit pe care îl puteţi anticipa absolut logic, ne aflăm la sfârşitul unui ciclu financiar al Uniunii Europene, ceea ce înseamnă că în cursul acestui an am avut un număr important de proiecte finalizate sau aproape finalizate, deci plăţi din secțiunea de dezvoltare și venituri, evident, din rambursările de Fonduri Europene mai mici, în condiţiile în care rambursările se depun până în luna februarie și urmează să fie sume rambursate până în martie-aprilie”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

Excedentul bugetului local în cursul anului 2015 este de aproximativ 2 milioane și 500 de mii de lei.

Ședința de vineri s-a desfășurat în aproximativ cinci minute, în prezența a 15 consilieri locali, din cei 27 de aleși. Primarul Nicolae Robu nu a fost prezent vineri la prima ședință a Consiliului Local Timișoara din anul 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ