Prima ninsoare din România! Unde s-a întâmplat

853

Meteorologii au anunțat că ninsoarea și-a făcut apariția și în România, pe fondul unui val de aer polar care a cuprins toată Europa.

În urma valului de aer polar care a ajuns și în România, a căzut prima ninsoare din România, la stația meteo Vlădeasa, din munții Apuseni. Temperaturile au scăzut sub zero grade Celsius dar temperatura resimțită a fost de -10 grade Celsius, informează antena3.ro.

Evenimentul s-a întâmplat la 1836 de metri atitudine. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, mai multe atenționare nowcasting cod galben de vânt puternic pentru București, dar și pentru alte câteva județe din țară, valabile până la ora 21.00. Meteorologii avertizează că se vor semnala intensificări ale vântului care local vor atinge la rafală viteze în general de 55 km/h.

Ninsoarea a venit și pe Transfăgărășan. La Bâlea Lac și-a făcut loc chiar și viscolul.

Meteorologii spun că, în cursul nopţii următoare, lapoviţa şi ninsoarea vor fi chiar mai abundente.

Potrivit reprezentanţilor Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, la Bâlea s-au înregistrat, luni după-amiază, lapoviţă şi ninsoare, iar în cursul nopţii acestea vor fi chiar mai abundente, temperatura urmând să fie minus 7 grade Celsius.

Totodată, la Păltiniş vor fi minus 2 grade, iar la Sibiu vor fi 4-5 grade.

Meteorologii spun că temperaturile vor rămâne scăzute până joi, iar apoi vremea se va mai încălzi, scrie News.ro.

sursa: evz.ro

sursa text si foto: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ