Prima bătălie a anului pentru handbaliști

113

Începe balul pentru handbaliștii timișoreni! SCM Politehnica Timişoara deschide noul sezon oficial, marţi, 30 august, cu jocul din deplasare cu HC Dobrogea Sud Constanţa.

Studenții pun punct perioadei de pregătire pre-competițională și își încep meciurile oficiale. Primul obstacol îl reprezintă HC Dobrogea Sud Constanţa, o nou-promovată cu ambiții mari și un lot competitiv. Construită practic pe scheletul fostului HCM, echipa de la malul mării se anunț un adversar mai mult decât dificil pentru Poli în prima rundă.

“Ştim despre Constanţa că este într-o formulă apropiată de data trecută, când a fost în prima ligă. Îi respectăm, pentru că au jucători de mare experienţă, mai ales pe postul de pivot, unde Rakcevic şi Nikolic sunt poate perechea de pivoţi cea mai puternică din ţară. Au şi extreme şi portari foarte buni, iar pe post de coordonator de joc e un Cutura incredibil de bun.

Noi vom lupta, aşa cum ne ştiţi; am reţinut ce trebuie să mai îmbunătăţim după jocurile amicale unde în unele momente am jucat perfect iar în altele am simţit că e loc de mai bine. Dacă ne vom apăra aşa cum o facem de obicei şi nu le dăm posibilitatea să combine cu pivotul lor, atunci vom spera la un rezultat bun”, a declarat antrenorul poliștilor, Pero Milosevic.

Fenici, menajat pentru EHF

Poli nu îl va avea la dispoziție pentru primul meci pe căpitanul Cristian Fenici. Accidentat cu o leziune musculară, conducătorul de joc al alb-violeților este menajat în perspectiva jocului de la sfârșitul săptămânii din Cupa EHF. Poli va întâlni sâmbătă campioana Estoniei, Polva Serviti, în meciul tur al dublei manșe. Tehnicianul studenților este convins că înlocuitorul lui Fenici își vor face datoria.

”Nu se poate spune dacă avem acum o echipă mai bună decât anul trecut, trebuie să o demonstrăm prin rezultate; e adevărat avem mai multe opţiuni la schimbări. Din păcate, Simovic nu e încă la maximum de potenţial, după 7-8 luni de pauză şi doar două luni de activitate la CSM. Nu poate încă să ducă un meci întreg. Teoretic am putea deveni o echipă mai bună decât anul trecut, dar ne mai trebuie timp împreună să ne integrăm în toate sistemele de joc. Totuţi începe campionatul şi trebuie să ne rezolvăm omogenizarea în timpul sezonului”, a încheiat Milosevic.

Jocul de la Constanța este programat marţi, de la ora 16, fiind transmis de postul TVR 2.

 

LĂSAȚI UN MESAJ