Previzibil: liberalii Valeria Schelean și Marcel Vela, pe locuri eligibile la Parlament

389

Locurile 1 la Senat şi Camera Deputaţilor, din perspectiva liberalilor cărășeni, se ştiau demult. Actualul deputat Valeria Schelean, la Camera Deputaților și Marcel Vela, fostul primar al Caransebeșului, la Senat.

Vela se află în acest moment în plin conflict cu Consiliul Județean, după ce a revenit asupra demisiei sale din funcția de consilier. Imediat după Valeria Schelean pe listă figurează actualul viceprimar al Reșiței, Adrian Dacica, antrenorul multor generații de luptători, avocatul Cristian Gâfu, cu experiență în administrație, Ioan Cojocariu, consilier județean, doctorul Jaro Marșalic, Elena Meteleauca și Doru Cosei.

Pentru Senat, după Marcel Vela figurează Marius Isac, prof. univ. Codruța Hamat si Valentin Izvernari. Targetul pe care PNL Caras Severin si l-a propus pentru aceste alegeri parlamentare este obtinerea a trei mandate de deputati si unul de senator.

Liberalii se vor confrunta în principal cu candidații PSD. Acolo, lista PSD e deschisă la Cameră de Ion Mocioalcă, preşedintele Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților. La Senat, lista PSD este deschisă de Ionuţ Chisăliţă, fost deputat şi actual cosilier local. Ionuţ Chisăliţă a fost consilier al premierului Victor Ponta şi este într-o relaţie excelentă cu acesta. Contracandidata sa este candidata ALDE, prof. univ. dr. Doina Frunzăverde, fostul rector al Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa.

LĂSAȚI UN MESAJ