Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, cu Ordinul Național „Steaua României” VIDEO

146

Șeful statului a mărturisit că a admirat întotdeauna seninătatea lui Mircea Ionescu-Quintus, „în ciuda faptului că a avut în viață ani grei, despre care junii politicii nici nu își imaginează că pot exista”.

„Sunt bucuros, domnule Quintus, că mă aflu alături de cineva care reprezintă personificarea unui secol de istorie și a opt decenii de identificare cu valorile liberalismului și ale democrației. Vă doresc ‘La mulți ani!’ și sper să continuați să inspirați, prin puterea exemplului, generațiile de astăzi”, a spus șeful statului la ceremonia de decorare a seniorului liberal care a avut loc la Palatul Cotroceni.

„Ați luptat pe front și ați înfruntat abuzurile unui regim totalitar, dar ați trăit și prăbușirea comunismului și integrarea României în structurile euro-atlantice. De aceea, probabil că disputele politice de astăzi, când unii vorbesc despre dictatură în plină democrație, vă fac deseori să zâmbiți”, a arătat Iohannis.

El a susținut că statornicia seniorului liberal se datorează spiritului moderat și dedicării promovării valorilor democratice.

„Mulți au fost cei care, după 1989, au aderat la diverse doctrine politice, dar puțini sunt cei care au rămas consecvenți crezului lor. Celor care au susținut sau încă susțin că poți face politică din mai multe partide în perioade diferite ale carierei, v-ați încăpățânat să le răspundeți prin forța exemplului personal. Format în școala interbelică și într-o familie cu vechi tradiții liberale, statornicia dumneavoastră se datorează, înainte de toate, spiritului moderat care vă caracterizează, dar și faptului că v-ați dedicat în permanență promovării valorilor democratice”, a afirmat Iohannis, citând o epigramă semnată de Mircea Ionescu-Quintus potrivit căreia ‘Pentru cine lucră bine, Vreme trece, vreme vine; Pentru cine doar petrece, Vreme vine, vreme trece’.

sursa video-foto: www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ