Preşedintele Iohannis, în vizită la Baza Mihail Kogălniceanu. Întâlnire cu preşedintele Comitetului Militar al NATO şi cu militarii români şi britanici-VIDEO

372

Şeful statului a ajuns la baza aeriană în jurul orei 11.00, imediat după ceremonialul militar având loc o întâlnire cu preşedintele Comitetului Militar al NATO, Petr Pavel, şi cu militarii români şi britanici aflaţi la Baza Mihail Kogălniceanu.

Iohannis a declarat că a fost ”plăcut impresionat” de nivelul de pregătire al militarilor de la Baza Mihail Kogălniceanu, dar şi de colaborarea foarte bună dintre militarii români, americani şi britanici.

Preşedintele Iohannis, în vizită la Baza Mihail Kogălniceanu (1)

”Sunt adevăraţi profesionişti şi cred că e un lucru foarte important pentru români să avem oamenii ăştia aici, care aduc o contribuţie însemnată pentru securitatea noastră. M-a bucurat că mi s-a confirmat ce am crezut despre oamenii care lucrează la baza Kogălniceanu şi i-am întrebat cum colaborează românii cu americanii şi cu britanicii, iar invariabil răspunsurile au fost aceleaşi: colaborăm foarte, foarte bine, suntem foarte bine primiţi de colegii români, suntem foarte bine integraţi. Lucru care m-a bucurat foarte mult şi sigur m-a făcut să mă simt mândru de oamenii noştri, care au reuşit să dea partenerilor, aliaţilor noştri sentimentul că vin într-o echipa de profesionişti”, a declarat Iohannis.

Şeful statului a adăugat că la Baza Militară Mihail Kogălniceanu sunt foarte multe dotări şi s-a declarat încântat că a avut ocazia să vadă o unitate Patriot. ”Putem să fim bucuroşi şi mândri că avem această baza militară la Kogălniceanu”, a adăugat şeful statului.

Preşedintele Iohannis, în vizită la Baza Mihail Kogălniceanu (6)

Potrivit agendei publicate de site-ul Administraţiei Prezidenţiale, după întâlnirea cu generalul Petr Pavel, preşedintele Comitetului Militar al NATO/CMC, Klaus Iohannis va face un tur de prezentare al Centrului Administrativ Mihail Kogălniceanu.

Înainte de ora 12 este programată o vizită şi o întâlnire cu piloţii români şi englezi care asigura misiunea de Poliţie Aeriană Întărită, după care este programat un exerciţiu de zbor cu aeronave MIG 21 Lancer, F-16,

LĂSAȚI UN MESAJ