Preşedintele chinez Xi Jinping, pe ritm de rap VIDEO

126

Un clip video cu ritmuri de muzică rap și desene animate care elogiază politica președintelui chinez, Xi Jinping, a fost publicat pe pagina oficială a televiziunii de stat din China, CCTV

Acesta este cel de-al treilea video cu desene animate cu clar conținut propagandistic pro-Beijing difuzat pe internet în 2015. În prima parte a anului, a circulat un clip în care președintele Xi Jinping apărea pedalând pe bicicletă împreună cu alți lideri mondiali sau mergând de mână cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, iar în octombrie, a fost postat un clip, de inspirație hippy, care prezenta în limba engleză obiectivele celui de-al XIII-lea plan cincinal (pentru 2016-2020).

Primele două filmulețe au fost produse de studiourile chineze de animație Fuxing Lushang. Nu se cunoaște dacă există vreo legătură între acestea și conducerea țării, dar numele studiourilor — care, în traducere, înseamnă „Drumul întineririi” — sugerează o apropiere de puterea de la Beijing, întrucât amintește de una dintre frazele deseori repetate în discursurile sale de Xi Jinping.

LĂSAȚI UN MESAJ