Piața Libertății inaugurată cu muzica trupei Peregrinii-VIDEO

135

Veste bună! Mult-aşteptata Piața Libertății este gata de inaugurare.

Aceasta este cea mai veche dintre pieţele Timişoarei. Proiectul trebuie finalizat până în data de 31 decembrie. Municipalitatea va tăia panglica astăzi, la ora 12, când va fi susținut un recital al trupei Peregrinii, cei care vor readuce trecutul vechii piețe a cetății Timișoarei. Așadar, vechea Piață de Paradă va fi inaugurată cu muzică din aceeași perioadă.

Proiectul de reabilitare, cu straturi concentrice de pavaj roşu a fost criticat de mai mulţi timişoreni, care nu s-au împăcat cu gândul tăierii copacilor, dar şi îngropării vestigiilor descoperite.

Piaţa Libertăţii și-a schimbat total aspectul. Acum, găzduieşte statuia “De-a telefonul”, opera lui Bogdan Rață, dar şi scaune pentru cei care vor să asiste la manifestările artistice care vor fi organizate.

UPDATE:  Piața Libertății a fost inaugurată printr-o ceremonie cu muzică de epocă. Fanfara Timişoara Big Band și trupa Peregrinii i-au incântat pe cei prezenți astăzi la eveniment.

Zona de intervenție a proiectului este situată în Cartierul Istoric Cetate pe o suprafaţă de 45.923 mp şi cuprinde   4 pieţe publice: Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sf. Gheorghe, Piaţa General Traian Doda (fostă Ţarcului) și 10 străzi: Constantin Muşat, Vasile Alecsandri, Lucian Blaga, Florimund Mercy, Francesco Griselini, Radu Negru, Strada fără nume, General Praporgescu, Enrico Caruso, Eugeniu de Savoya.

Lucrările au demarat în 28.10.2013 și au fost finalizate în 21.12.2015.mDurata de execuţie a lucrărilor a fost 26 luni. Finanţarea proiectului a fost asigurată în proporţie de 98% din fonduri nerambursabile de la bugetul UE şi bugetul de stat al României  şi 2 % din fonduri de la bugetul local cu titlul de cofinanţare. Valoare totală aprobată a proiectului a fost de peste 65 milioane lei (TVA inclus).

 

LĂSAȚI UN MESAJ