Președintele Asociației Pacienților din Timiș, despre șpagă: „Medicul trebuie plătit de stat”

130

Asociația Județeană pentru Protecția Pacienților Timiș nu este de acord cu ideea ca bolnavii să le dea șpagă medicilor sau restului personalului sanitar. De asemenea, reprezentanții asociației consideră că angajații din spitalele de stat din România au salarii mici, dar cred că statul ar trebui să rezolve această problemă.

„Nu mi se pare corect şi moral ca șpaga să fie legalizată. Personalul sanitar este plătit şi trebuie să-şi facă datoria privind acordarea de servicii medicale, medicii trebuie plătiţi de stat, iar salariile să nu lezeze demnitatea acestui personal medical. Scrie în lege că putem, dacă suntem mulţumiţi de servicii medicale primite, să oferim o atenţie sau o donaţie”, a explicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Aurica Chisăliță, președintele Asociației Județene pentru Protecția Pacienților Timiș.

Tot astăzi, reprezentanții asociației au semnat un protocol cu Asociația Seniorilor din Municipiul Timișoara, care este formată din aproape 130 de membri. Acestea și-ar dori, în primul rând, ca în capitala Banatului să existe mai multe instituții de îngrijiri paliative pentru bolnavii aflați în stadii terminale, dar și să aibă acces la terapiile moderne.

 

LĂSAȚI UN MESAJ