Preoți, polițiști și funcționari din Timiș, amăgiți cu zeci de mii de euro de un individ

437

Un individ care a promis mai multor persoane fonduri europene nerambursabile riscă să se aleagă cu dosar penal după ce ar fi înșelat mai mulți oameni din Lugoj, dar și din satele învecinate. Paguba este de cel puțin 30.000 de euro.

Bărbatul a solicitat protecția poliției, joi dimineață, după ce mai mulți angajați i-au cerut socoteală pentru faptul că nu și-au primit la timp salariile. Imediat, vestea că bărbatul, de loc din Dumbrava, dar cu firma în Lugoj, nu mai are bani a ajuns și la urechile unor oameni care au depus așa-zise proiecte la firma sa.

Prins la mijloc, bărbatul, care poza într-un om de afaceri, a recunoscut că proiectele sunt doar niște hârtii fără valoare, iar ștampilele și semnăturile sunt de fapt niște falsuri. Astfel, o parte dintre oameni au mers la poliție pentru a încerca să recupereze ceva bani. Individul a ieșit din sediul poliției susținând cu nonșalanță că nu mai are niciun leu și că își asumă toate falsurile pe care le-a făcut.

În total, peste 60 de oameni au plătit sume cuprinse între 1000 și 30.000 de lei. Trist este că o parte dintre cei înșelați i-au dat escrocului ultimii bani și alții chiar și-au închis afaceri, pentru că sperau că vor obține sute de mii de euro de la Uniunea Europeană. Bărbatul a încercat să ii îmbuneze pe oameni afirmând că va încerca să le dea banii înapoi după ce va accesa un credit. Sfătuiți de polițiști, cei înșelați vor depune plângere penală împotriva acestuia. Oamenii legii nu exclud posibilitatea că numărul celor înșelați să fie mai mare.

sursa – lugojinfo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ