Premii de recunoaștere a valorii culturale

264

Ca la fiecare sfârșit de an și de data aceasta conducerea Consiliului Județean Timiș a ținut să evidențieze munca pe tărâmul cultural-artistic prin premii simbolice pentru cei mai buni reprezentanți ai domeniului.

În încăpătoarea sală multifuncţională a Palatului Administrativ a avut loc o nouă ediție a tradiționalei manifestări Pro Cultura Timisiensis, modalitate prin care Consiliul Județean Timiș recunoște activitatea desfăşurată şi meritele deosebite în promovarea artei şi culturii timişene.

Manifestarea a fost deschisă de președintele Sorin Grindeanu, care a felicitat toti participanții urându-le sănătate și putere de creație în continuare. A fost insoțit și de o bună parte dintre consilieri alături de activul consiliului. Formația de muzică de cameră Incanto Quartetto a destins atmosfera din sală.

Membrii Comisiei de selecţie au decis decernarea premiului Pro Cultura Timisiensis către următoarele personalități de largă recunoaștere națională sau chiar de peste hotare:

– Elena Gaja – solist vocal
– Zsolt Imre Mátyás – actor
– Radu Țaga – artist instrumentist
– Vasile Dudaș – istoric
– Aristida Gogolan – etnograf
– Crișu Dascălu – cercetător științific
– Viorel Cosor – artist plastic
– Silviu Orăvitzan – pictor
– Adriana Babeți – scriitoare
– Dumitru Oprișor – scriitor

Fiecare dintre laureați a avut parte de un Laudatio din partea a câte unui critic al domeniului respectiv, ei înșiși reputați oameni de cultură.

De asemenea, în cadrul manifestării Pro Cultura Timisiensis – certitudini au fost premiați următorii tineri artişti deja cunoscuți pentru opera lor:

– Cristian Bălășescu – solist vocal
– Zsolt Csata – actor
– Silvia Török – actriță
– Torino Tudorache – artist instrumentist
– Andrei Milin – muzeograf
– Ovidiu Dan Dobrin – muzeograf
– Grigore Munteanu – dansator/coregraf
– Codruţa Măgurean – solist vocal
– Ioan David – cercetător științific
– Diana Matias Popovici – artist plastic
– Marian Oprea – poet
– Consuela Egyed – actriță
– Alexandru Pîntea – actor/balerin
– Ana Maria Pandele – actriță
– Daniela Bostan – actriță.

Fiecare dintre oamenii de cultură a ridicat distincția și pentru câteva clipe a fost cuprins de emoții ca la debut, Este de lăudat că această manifestare reușește an de an să adune împreună tot ce a dat mai reprezentativ spiritul creator bănățean.

LĂSAȚI UN MESAJ