„Premierul Cioloș ne minte când spune că regionalizarea nu este la îndemâna sa”! Vezi cine afirmă asta!

97

Aflat la Timișoara, premierul României, Dacian Cioloș, a declarat că deși și-ar dori relansarea procesului de regionalizare a României, guvernul său nu poate face acest lucru de unul singur. „O asemenea decizie este atributul unui guvern politic, al partidelor politice și ar trebui să prindă contur printr-o negociere între principalele partide din țară” a subliniat Dacian Cioloș.

Întrebat dacă are, totuși, de gând să propună, măcar, o asemenea inițiativă în perioada următoare – în contextul în care el însuși a recunoscut că prin regionalizare ar putea crește substanțial rata de absorție a fondurilor europene – primul-ministru a răspuns evaziv: „Voi vedea în ce măsura proiectul în cauză poate fi propus agendei publice în acest an”.

nicolae-taranÎn replică la poziția premierului pe tema regionalizării, profesorul de economie Nicolae Țăran a declarat că Dacian Cioloș are, în calitatea sa de șef al guvernului, posibilitatea de a demara, cu adevărat, procesul de regionalizare a României.

„Dl Cioloș ne minte când spune că regionalizarea nu este la îndemâna sa. El are la dispoziție o soluție foarte simplă: organizarea unui referendum pe această temă. Mă surprinde faptul că un fost comisar european și un așa-zis premier tehnocrat nu știe, ori mai degrabă se face că nu știe, că are la îndemână acest atribut perfect constituțional. Drama acestei țări este că și Cioloș face parte din categoria liderilor indeciși, la fel ca majoritatea celor de dinaintea sa. Acești lideri sunt extrem de periculoși pentru destinele unei națiuni pentru că ei nu soluționează nici problemele curente și nici pe cele strategice” a concluzionat profesorul Țăran.

LĂSAȚI UN MESAJ