Premierul anunță că medicii şi profesorii care nu se vaccinează ar putea fi penalizaţi

1498

Premierul Florin Cîțu anunță posibile sancțiuni aplicate cadrelor medicale și profesorilor care refuză vaccinarea, întrucat aceștia sunt considerați „exemple demne de urmat”. În România, 40% din fiecare din cele două categorii s-a vaccinat.

„Oamenii se uită la medicii care nu se vaccinează şi gândesc că poate e ceva. Atunci este important ca medicii să fie un exemplu. (…) Am încercat să le arătăm românilor că este singura soluţie să trecem pandemia. Facem mai mult dacă este nevoie, dar atunci când 40% dintre medici nu sunt vaccinaţi şi 40% dintre profesori, acele categorii profesionale la care oamneii se uită pentru exemplu, mesajul este complicat”, a spus premierul Cîţu, sâmbătă seara, 25 septembrie, la Antena 3.

Acesta spune că un român care merge la spital trebuie să se testeze pentru a nu îmbolnăvi şi pe altcineva pe parcursul internării. Tocmai de aceea prim-ministrul spune că i se pare normal ca şi cadrul medical care tratează pacienţi să se supună aceleiaşi reguli.

„Am văzut în Europa că sunt ţări unde cei care nu vor să se vaccineze nu mai primesc salariu, li se desface contractul de muncă. Eu cred că asta cu desfăcutul contractului de muncă în România pentru medici este puţin extrem, când avem nevoie de medici, mai ales în această perioadă. S-ar putea să fie penalităţi financiare pentru cei care nu vor să se vaccineze sau să se testeze, pentru că pun în pericol viaţa pacienţilor şi nu este normal aşa ceva, mai ales că sunt cadre medicale. Şi în sistemul educaţional (la fel – n..r)”, a mai spus noul preşedinte al PNL.
Sursa: ziare.com

1 COMENTARIU

 1. Deci, sa recapitulam:
  1.Vaccinul, nu opreste propagarea virusului, existand studii care arata ca vaccinatii infectati au aceasi incarcatura virala si acelasi risc de a transmite virusul (mai ales pentru varianta delta) ca cei nevaccinati. Cu toate acestea vor sa ne oblige la vacin pe motiv ca „trebuie sa oprim pandemia”. In cel mai bun caz vaccinul protejeaza persoana care s-a vaccinat, nu protejeaza pe cei din jur, din timp ce cel vaccinat poate fi purtator al virusului, chiar asimpromatic, sau cu putine simptome.
  2. Studiile lor spun ca vaccinul este foarte eficient, deci daca te vaccinezi, esti protejat. Atunci cum anume cel nevaccinat pune in pericol pe cel vaccinat? In plus apar „boostere-le” pentru variata delta, iar acestea aduc din nou protectia la 95% pentru cei care le fac.
  3. Cu toate aceste studii, care mi se par mai mult decat dubioase, tarile cu mare procent de vaccinati, au experimentat numeroase imbolnaviri si chiar grave, cu mortalitate ridicata, dar de care media seculara nu vorbeste (ex Israel).
  4. Vaccinurile au posibile efecte adverse chiar fatale ( embolii pulmonare, soc anafilactic, infarcte miocardice, AVC, miocardite, etc de care nici nu se precizeaza la televizor)
  5. Variantele se fac prin vaccinati, nu prin cei nevaccinati, intr-un mod similar cum germenii rezistenti la antibiotice (aici vorbind de bacterii, nu de virusi) devin intocmai prin folosirea de antibiotice, mai ales cele cu spectru larg.
  6.Numai la nevacinati se cer testari, la cei vaccinati nu se cere decat dovada vacinarii. Deci vaccinati pot raspandi virusului, dar nimeni nu-i testeaza??! Si ba mai mult li se permite acces oriunde fara nici o problema??! Da, foarte logic…
  Concluzie:
  Hipocrizie si incalcarea drepturilor omului, aceasta inseamna. Fiecare ar trebui sa decida pentru sine, nu fortat. Iti este frica de corona, fa vaccinul! Nu vrei sa-l faci, sa nu te oblige nimeni

LĂSAȚI UN MESAJ