Premiera pentru Banat. Zburătorii noștrii pleacă la Szeged

73

Zborurile cu balonul cu aer cald nu sunt o noutate recentă. Au apărut chiar înaintea avioanelor. Dar zeci de ani, fenomenul a stagnat din diverse motive. De o bună bucată de vreme a apărut un reviriment al acestei desprinderi de la sol cu mijloace atât de simple. Chiar și la noi sunt baloane ce oferă posibilitatea de a vedea peisajul de la o înalțime apreciabilă. Cei mai îndemânatici piloți vor să se întreacă și să compare performanțele aparatelor proprii.

Zeci de piloți din peste zece țări din Europa se vor întâlni în această săptămână la o întrecere între baloanele cu aer cald pentru a identifica cine este câștigătorul trofeului Țărilor Central Europene. Pentru prima dată participă cu Balloony și o echipă din Banatul românesc.

Balloony este dealtfel și singura firmă din vestul României care ofera zboruri cu balonul cu aer cald deasupra câmpiei de vest. Sezonul se încheie odată cu începerea vremii ploioase.

Întâlnirea menționată este programată în cadrul unui show aeronautic, între 14 – 16 septembrie, în orașul maghiar Szeged. Acest Airshow este cel mai mare eveniment de acest gen din regiunea Szeged și se desfășoară în 2017 pentru a 2-a oară.

Fiind necesari curenți de aer adecvați pentru zborul cu balonul, demonstrațiile vor avea loc de două ori pe zi: la răsăritul, respectiv apusul soarelui.

LĂSAȚI UN MESAJ