Premieră medicală la Timișoara. Cum a fost salvată viața unei femei

196

Medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara au realizat prima procedură de implantare a unei Valve Cardiace Aortice Percutan pe anul 2019. Pacienta are 65 de ani și a fost diagnosticată cu multiple afecţiuni cardiace şi de altă natură.

“Pacienta a fost diagnosticată cu stenoză valvulară aortică severă, dar şi cu comorbidităţi asociate, diabet zaharat tip II cu obezitate, hipotiroidism, boala pulmonară cronică cu reducerea capacităţii funcţionale la 70% spune, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Timişoara, prof. dr. Marian Gaşpar.

Din echipa de specialitate au făcut parte prof. dr. Markus Linz (Germania), prof. dr. Marian Gaşpar, chirurg cardiovascular, conf. dr. Cristian Mornos, dr. Daniel Brie, dr. Lucian Falniţă, dr. Horia Cioloca, dr. Ani Mornos, asistenta-şefă Livia Gheţa şi asistenta-şefă Gabi Mitrescu.

Procedura a decurs bine, pacienta fiind extubată după câteva ore de la intervenţie, iar sâmbătă a fost transferată pe secţie.

Șeful Clinicii Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Timişoara speră ca anul acesta instituția să primească mai multe fonduri pentru că pe lista de așteptare se află 15 pacienți cu stenoză aortică severă şi risc chirurgical mare pentru operaţia pe cord deschis clasică.

LĂSAȚI UN MESAJ