Cel mai prost drum național. Șoseaua ce leagă Timișul de Caraș-Severin nu a mai fost reabilitată din 1969

376

Cel mai prost drum național din vestul țării este, fără doar și poate, DN57, care leagă Moravița, din Timiș, de Oravița, din Caraș-Severin. Șoseaua nu a mai fost modernizată din anul 1969.

Iată, este jumătate de secol de când șoferii care circulă pe el își strică mașinile prin miile de gropi și denivelări. Abia la începutul acestui an, CNAIR și-a întors privirea spre DN57. Însă nu și-a propus o reabilitare care la carte, ci vrea să știe care este starea tehnică a drumului. Așadar, a lansat o licitație pentru ”Servicii de elaborare expertiza tehnica pentru „Consolidare DN 57, km 152+990- km 200+745, Oravita – Moravita”.

Depunerea ofertelor s-a încheiat în 28 ianuarie, iar acum specialiștii din Compania de Drumuri evaluează ofertele. Apoi, în maximum 2 luni expertiza tehnică a șoselei trebuie să fie gata.

Expertiza este necesară pentru a afla exact ce lucrări trebuie efectuate aici. Însă un lucru este cert: trebuie ca DN57 să fie consolidat și modernizat. Pentru asta a fost întocmit un studiu de fezabilitate încă din 2012, dar documentele au rămas în sertarul DRDP Timișoara pentru că de la București nu au venit niciodată banii promiși, adică aproximativ 140 de milioane de lei pentru modernizarea a aproape 48 de kilometri de drum.

LĂSAȚI UN MESAJ