Premieră la Zilele Lacului Surduc. Când vor avea loc și care este programul

1496

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș și Primăria Comunei Fârdea, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, vor organiza în perioada 25-26 iunie a doua ediție a Zilelor Lacului Surduc.

Manifestarea se va desfășura pe malul lacului Surduc și în împrejurimile localității Fârdea, cu scopul de a promova obiectivele turistice din zonă, de a dezvolta și promova cicloturismul și  turismul de weekend în Timiș. Este un eveniment care se adresează în egală măsură tinerilor, familiilor cu copii, cât și seniorilor, o manifestare la care se estimează participarea unui public de 3.000 – 4.000 de persoane, atât din zonă, cât și din Timișoara, Lugoj, județele învecinate, dar și din țările vecine Serbia și Ungaria.

Ediția din acest an aduce, ca noutate în program, o componentă de cicloturism. Cu sprijinul Clubului Bănățean de Turism (CBT)  și al Administrației Bazinale de Apă Banat, turiștii prezenți la eveniment duminică, 26 iunie, vor avea posibilitatea de a închiria biciclete și, ghidați de membrii CBT, vor putea parcurge un traseu de 15 kilometri în jurul lacului Surduc. Ocazie de a descoperi zona, de a admira peisajul și de a face mișcare.

Tot ca noutate, anul acesta, organizatorii vor oferi o demonstrație de karting pentru copii, iar pe malul lacului, în fiecare din cele două zile, timp de șase ore, micuții vor avea la dispoziție și se vor putea bucura, gratuit, de tiroliană, tir cu arbaleta, plimbări cu barca pe lac, face-painting și slack-line. Și, nu în ultimul rând, pe scena de pe malul lacului, copiii se vor bucura, sâmbătă, 25 iunie, de un spectacol al Teatrului de Păpuși Merlin.

Vor avea loc tradiționalele evenimente  pe lac, precum întreceri de caiac, canoe, dragoane, plimbări cu hidrobicicletele, demonstrații ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat și un show aerian cu noi elemente în această ediție. Iar pe mal, concursul de pescuit pentru copii și concertele vor completa oferta evenimentului.

Sâmbătă, 25 iunie, de la ora 18, Ricardo Caria va urca pe scenă cu alte sale ritmuri de fado, iar de la ora 19, Alexandra Mitroi feat. Sean Norvis and the Band vor încânta publicul timp de trei ore, pentru ca seara să se încheie la ora 22 cu un foc de artificii. Duminica este destinată muzicii populare, nume cunoscute ale folclorului fiind așteptate pe scena de pe malul lacului Surduc de la ora 15.

Sunt așteptați invitați din Serbia și județele vecine, iar copiii și părinții lor au ocazia de a se bucura din plin de începerea vacanței de vară.

LĂSAȚI UN MESAJ